MAGNUM Valpolicella Class. Sup, La Casetta, Ripasso, Dom. Veneti

Ripasso staat voor de wijze waarop deze wijn gemaakt wordt. De gebruikte most van de Amarone wordt overgoten (opnieuw gepasseerd, ripasso!) met vers Valpolicella druivensap. Er vindt een tweede vergisting plaats die als het ware een kleine Amarone oplevert. Bij Domini Veneti zijn ze beroemd om hun Ripasso uit het dorpje La Casetta. In het geval van La Casetta wordt niet de most van Amarone, maar van Recioto gebruikt voor de tweede vergisting, wat zorgt voor nog meer concentratie en een zijdezacht mondgevoel. Er wordt ook wel gefluisterd dat La Casetta het kleine huisje is dat in de wijngaard staat en waar de wijnmaker zich soms terugtrekt...
  • Land en regio:

    Italië, Valpolicella, Veneto

  • Jaartal:

    2015

  • Kleur:

    Rood

  • Druif:

    corvina, corvinone, rondinella

  • Inhoud:

    1,5L

  • Aantal:

    1 stuk

  • Duurzaamheid:

    -

  • Certificering:

  • Spijs advies:

    kazen, chocolade desserts

Italië, Valpolicella, Veneto

Domini Veneti

De oude cantina van Negrar, in het hart van de appellatie Valpolicella, heeft in de jaren 80 een ware metamorfose doorgemaakt. Onder leiding van technisch directeur Daniël Accor...

Meer over deze wijnboer
Domini Veneti