Croatina ‘Pertichetta’, Massa

De croatina druif is bekender onder de naam Bonarda. In de heuvels van Tortonesi heet deze echter gewoon Croatina. Wederom laat Walter Massa zijn meesterschap zien door van deze onbekende druif een geweldige wijn te maken. Eerst enkele jaren laten liggen maar dan openbaart zich een elegante fruittoets en een zeer fijne structuur. Lichte groene kruiden geven een gevoel van voorjaar en maken deze geschikt bij gevogelte in jus.
  • Land en regio:

    Italië, Piemonte

  • Jaartal:

    2012

  • Kleur:

    Rood

  • Druif:

    croatina

  • Inhoud:

    0,75L

  • Aantal:

    6 stuks

  • Certificering:

  • Spijs advies:

    gevogelte in jus, stevige stoofpot, gerijpte kazen

Italië, Piemonte

Vigneti Massa

Ode aan Walter: In ruim ruim 20 jaar ontwikkelde de oost-Piemontese variëteit timorasso zich van vri...

Meer over deze wijnboer Meer over deze wijnboer