Chinon Les Terrasses, Lambert

Pascal Lambert nam dit domein van zijn vader over in de jaren 80, en zag zijn vader ernstig ziek worden door jarenlang werken in zwaar chemisch bespoten wijngaarden. Dit gebruik van allerlei insecticiden werd in de jaren 60 en 70 zwaar aangemoedigd door de industrie omdat men toen nog dacht dat je landbouw kon bedrijven met chemie en zo alles naar je hand kon zetten. Hij gooide het roer geheel om en werkt al decennia geheel naturel en in biodynamie. Deze intro is onmisbaar bij de beoordeling van zijn wat lichtere cuvée les Terasses, van granieten bodem, en van stokken van 25 jaar oud. Vinificatie in 12 dagen, en daarna op foudre 6 tot 12 maanden. Door gebrek aan chemische correctie vertaalt deze wijn de verschillen in jaren heel goed. Men herkent echt de koele en warmere jaren. Cabernet Franc uiteraard, geheel op fruit gemaakt, wat rood fruit, met al of niet een dosis groene asperges, broccoli en of andere associaties van de groentenboer. De verhouding van deze 2 smaken (rood fruit en die groenige kant) geven de wijn zijn charme. Maar die schone smaken, die mooi verpakte zuren, die ragfijne tannines, en de kracht ervan, maken de wijn, met signatuur van de heer Lambert.
  • Land en regio:

    Frankrijk, Loire

  • Jaartal:

    2017

  • Kleur:

    Rood

  • Druif:

    -

  • Inhoud:

    0,75L

  • Aantal:

    6 stuks

  • Certificering:

  • Spijs advies:

Frankrijk, Loire

Domaine Beatrice & Pascal Lambert

Pascal Lambert is een wijnboer die, sinds 1987, in volle overtuiging zijn wijnen biodynamisch en nat...

Meer over deze wijnboer Meer over deze wijnboer