Wijnboeren

Onze verzameling wijnhuizen varieert enorm. U vindt er vernieuwers uit Duitsland en Oostenrijk. Uit Italië werken wij met zowel kwaliteitsrijke bottelaars van huiswijnen, als met traditionalisten uit Barolo en Barbaresco. En alles ertussenin. Uit Frankrijk kunt u bij ons terecht voor beroemde biodynamische pioniers uit de Elzas en Champagne, maar evengoed voor de fijnste betaalbare wijnen uit de Languedoc. Er zijn alle mogelijke types wijn van het Iberisch Schiereiland, van hoge rioja tot sappige vriendelijk geprijsde verdejo. Antieke wijn van Madeira en spannende noviteiten als English Sparkling. Een breed spectrum aan wijn, maar allemaal met een gezonde dosis (u raadt het al) karakter.

Oostenrijk, Carnuntum

Dorli Muhr

De bläufrankisch van Dorli Muhr wordt beschouwd als de allerbeste wijn van deze druivensoort. Haar bijnaam luidt niet voor niets ‘koningin van blaufränkisch’. Zinderende wijnen vol elegantie, bijna Bourgondisch van aard, complex en boeiend maar ook sappig en transparant. Onlangs uitgeroepen tot ‘heldin van het jaar’ door Perswijn.

Meer over deze wijnboer en haar wijnen

Italië, Piemonte

Walter Massa

De beroemde Italiaanse wijnmaker Walter Massa is één van de toonaangevende producenten in Piemonte. Hij maakt o.a. prachtige wijnen van Barbera en tevens enkele zeer speciale wijnen van Timorasso. Vooral met wijnen van laatstgenoemde druivenras heeft hij (inter)nationaal aanzien verworven, en een cultstatus bereikt. Ieder jaar bijvoorbeeld ontvangt 1 van zijn wijnen '3 glaasjes' in de Gambero Rosso.

Meer over deze wijnboer en zijn wijnen

Spanje, Rioja

Bodega Gómez Cruzado

Goméz Cruzado, een bodega boutique in Haro, Rioja Alta. Familiebedrijf sinds 1886 en nu geleid door David Gonzalez en Juan Leza. Jonge wijnmakers met oog voor traditie en vooral kijkend naar het terroir van de streek voor de betreffende druivensoort.

Meer over deze wijnboer en zijn wijnen

Karakter vertegenwoordigt meer dan 120 wijnboeren

Zoek en vind uitgebreide informatie over onze wijnboeren en hun wijnen