Weingut Raddeck

Weingut Raddeck

Duitsland, Rheinhessen

Stefan Raddeck komt uit een familie waarin al vele generaties wijn wordt gemaakt. Op zevenjarige leeftijd hielp hij voor het eerst mee met de druivenoogst en sindsdien is hij betrokken geweest. Zijn familiebedrijf bevindt zich in Nierstein aan de Rijn in Rheinhessen, een stad waar al 2000 jaar wijn wordt verbouwd. Dit historisch besef zorgt ervoor dat Stefan de grote verantwoordelijkheid voelt om het land zo natuurlijk en duurzaam mogelijk te behandelen. Gezonde bodems en een natuurlijke omgeving bieden volgens hem de enige mogelijkheid om te komen tot uitmuntende wijnen. Vandaar dat hij al sinds de dag dat hij aan het roer staat volledig biologisch werkt. 

Vanuit zijn moderne onderkomen heeft hij een adembenemend uitzicht over het stadje en de Rijn. Ook is vanuit hier de beroemde ‘Roter Hang’ goed zichtbaar; een aaneenschakeling van wijngaarden met rood vulkanische bodem, pal aan de Rijn. 

Dit wijngoed maakt altijd zeer precieze en zuivere wijnen, ook in het mildere prijssegment. De wijnen geven de druifsoort prachtig weer en ook de karakteristieken van de streek en de van de wijngaard zijn altijd goed te proeven. 

Het assortiment van Weingut Raddeck