Olianas

Italiƫ, Sardegna

Olianas is een samenwerkingsverband van de Toscaanse wijnmaker Stefano Casadei en de Sardijn Artemio Olianas en bevindt zich 60 km boven Cagliari in de binnenlanden. Er wordt gewerkt volgens de methode Bio Integrale. Dit wil zeggen dat niet alleen de druiven volgens eco principes worden verbouwd maar dat het gehele bedrijf werkt op basis van duurzaamheid. Denk hierbij aan bijvoorbeeld waterhergebruik, paarden i.p.v. tractoren, werknemers gehuisvest op het domein, etc. Er worden verschillende oude gewassen verbouwd, ze stimuleren biodiversiteit: het bedrijf werkt vanuit een sterke en veelomvattende filosofie.
Vanaf het jaar 2000 hebben de heren het in deplorabele staat verkerende landgoed grondig onder handen genomen. Ook de verwaarloosde wijngaarden zijn aan de beurt gekomen. De vermentino en cannonau liggen er nu prachtig bij.

De grond zeer rijk aan mineralen, een geschiedenis die teruggaat tot voor Christus, een groep gemotiveerde medewerkers die bereid zijn om in het gebied te komen wonen: alle ingrediƫnten zijn aanwezig om wijn van hoge kwaliteit te maken. Dit gaat ze vooralsnog ook erg goed af. Buitengewoon verhaal en wijnbedrijf.

Het assortiment van Olianas

Wit
Vermentino di Sardegna, Olianas
2019
Rood
Cannonau, Olianas
2018
Rood
Cannonau, Olianas
2019
Biologisch
Biodynamisch
Natuurwijn