Olianas

Italië, Sardegna

Olianas is een samenwerkingsverband van de Toscaanse wijnmaker Stefano Casadei en de Sardijn Artemio Olianas en bevindt zich in het binnenland zo’n 60 kilometer boven Cagliari. Er wordt gewerkt volgens de methode ‘bio integrale’. Dit wil zeggen dat niet alleen de druiven volgens ecologische principes worden verbouwd maar dat het gehele bedrijf is ingericht op basis van duurzaamheid. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het hergebruik van water, paarden in plaats van tractoren, werknemers gehuisvest op het domein, etc. Er worden verschillende oude gewassen verbouwd, ze stimuleren biodiversiteit: het bedrijf werkt vanuit een sterke en veelomvattende filosofie.

Vanaf het jaar 2000 hebben de heren het in deplorabele staat verkerende landgoed grondig onder handen genomen. Ook de verwaarloosde wijngaarden zijn aan de beurt gekomen. Het potentieel van de prachtige terroirs wordt nu volop benut, de wijngaarden vol vermentino en cannonau liggen er inmiddels prachtig bij.

Alle ingrediënten zijn aanwezig om wijn van hoge kwaliteit te maken. Dit gaat ze vooralsnog ook erg goed af. Buitengewoon verhaal en wijnbedrijf.

Het assortiment van Olianas