Le Colture

Italië, Veneto

Antieke wijnproducent (al uit de 16e eeuw) uit Santo Stefano di Valdobbiadene, in het klassieke hart van de prosecco productie. Een hecht familiebedrijf, waar de familie Ruggeri (Cesare en zijn kinderen Silvia, Alberto en Veronica) zich toelegt op het maken van prosecco van de hoogst mogelijke kwaliteit.

Gesteld kan worden dat producenten als Le Colture verantwoordelijk zijn geweest voor de gigantische wereldwijde populariteit van prosecco. Inmiddels zijn er behoorlijk wat streken waar deze schuimwijn gemaakt kan worden, in zowel Friuli als Veneto, maar met veel (middel)matige resultaten. Verreweg de hoogste kwaliteit komt uit het gebied rondom Valdobbiadene en Conegliano. Dit is dan ook het enige subgebied met de hoogste herkomststatus: DOCG. Hier ligt dan ook de 40 hectare aan wijngaarden van familie Ruggeri.

De andere belangrijke voorwaarde voor kwaliteitsproductie is uiteraard kunde in de kelder Dat is hier ook ruimschoots aanwezig, en in combinatie met liefde en aandacht worden er prachtige resultaten geboekt.

 

Het assortiment van Le Colture