Gerd Stepp

Duitsland, Pfalz

Gerd Stepp is een duizendpoot: (internationaal) wijnmaker, adviseur, veelgevraagd jurylid, en bezitter van een wijndomein in de Pfalz. Na een zeer kleurrijke internationale carrière, die hem oa van Nieuw-Zeeland, via Zimbabwe, naar het VK voerde, maakt hij nu prachtige wijnen op zijn geboortegrond. Hoewel hij een echte wereldburger is, zijn de wijnen zeer regionaal gedefinieerd en authentiek, variërend van goede instap tot cru’s met duidelijke terroir expressie.

Hij groeide op in Bad Dürkheim, Pfalz, waar hij als kind al veel tijd doorbracht in de wijngaarden van zijn ouders. Later hielp hij uiteraard ook mee snoeien, oogst, het wijngaard beheer en… tractor rijden (dat laatste vond hij stiekem het allerleukst). Hij heeft altijd geweten de wijnmakers traditie voort te willen zetten, al ging er een heuse odyssee aan vooraf voordat hij weer terugkeerde in de Pfalz.

Met het oog op de toekomst wil Gerd er voor zorgen dat de grond zijn natuurlijke vruchtbaarheid behoudt en zodoende kwaliteit blijft bieden voor komende generaties. Organische landbouw en het stimuleren van biodiversiteit gaan dan ook een steeds grotere rol spelen in zijn werkwijze.

Het assortiment van Gerd Stepp