Domaine Thillardon

Frankrijk, Beaujolais

De Parijse bistronomie had het ons al ingefluisterd: Paul Henri Thillardon maakt beaujolais van de bovenste plank. Hoewel hij de jongste generatie vertegenwoordigd in deze streek behoort hij nu al tot de top van dit gebied. Zijn hoofdkwartier is in Chénas, dus daar ligt het leeuwendeel van zijn twaalf hectare tellende areaal. Ook heeft hij een plukje in naburig Moulin-à-Vent. 

Hij werkt biodynamisch, op het natuurlijke af. Alles puur natuur, behalve het gebruik van minieme doses SO2 tijdens en na de vergisting (maximaal 15/20 mg per liter). Dit laatste verantwoord hij als volgt: ‘We houden van natuurlijke wijn. Maar vooral van schone natuurlijke wijn.’

Zijn wijnen blijven verbazen, met altijd perfect rijp rood fruit, karrevrachten sap en een voorbeeldige balans tussen materie, frisheid en tannine. Ook de energie in deze wijnen is indrukwekkend, en zorgt voor één en al drinkplezier. Samengevat: hedonistische beaujolais van topkwaliteit.

Het assortiment van Domaine Thillardon