Domaine Gerard Seguin

Frankrijk, Bourgogne

Dit traditionele wijndomein bevindt zich in het hart van het dorp Gevrey-Chambertin, waar ook de meeste wijngaarden liggen. Hier worden prachtige klassieke rode wijnen gemaakt oa van verschillende lieu-dits en 1er crus in Gevrey en van een prachtige lieu-dit in Chambolle-Musigny (‘Derrière le Four’). Ook worden hier twee fraaie ‘regionale’ bourgognes gemaakt: ‘Cuvée Gérard’ uit de invloedsfeer van Gevrey (iets stoer, krachtig, complex) en ‘Cuvée Chantal’ uit omgeving Chambolle (fijner, iets feminien, ultiem fruit). Ook een Fixin staat op het menu.

Hoewel Seguin wijn van onberispelijke kwaliteit maakt, is hij altijd een beetje onder de radar gebleven van de internationale pers. Reden hiervoor is waarschijnlijk dat hij geen percelen op grand cru wijngaarden heeft (best uniek in een dorp met een zeer hoge grand cru dichtheid als Gevrey). Wel heeft hij prachtige 1er crus,  zoals het grootste deel van de beroemde wijngaard ‘Craipillot’ (letterlijk zijn achtertuin).

Alle wijnen zijn ongefilterd, fermentatie met eigen gistcellen, handpluk etc. Schone en duidelijke wijnen, volbloed Côte de Nuits. 

Het assortiment van Domaine Gerard Seguin

Rood
Chambolle-Musigny 'Derrière le Four', Gerard Seguin
2018
Rood
Cuvée Chantal, Gerard Seguin
2017
Rood
Cuvée Gerard, Gerard Seguin
2018
Rood
Fixin 'La Place', Gerard Seguin
2018
Rood
Fixin 'La Place', Gerard Seguin,
2017
Rood
Gevrey Chambertin 'Les Crais', Gerard Seguin,
2017
Rood
Gevrey Chambertin 'Vieille Vignes', Gerard Seguin,
2017
Rood
Gevrey-Chambertin 'Justice', Gerard Seguin
2014
Rood
Gevrey-Chambertin 'Justice', Gerard Seguin
2018
Rood
Gevrey-Chambertin 'Lavaux-St-Jacques 1er Cru', Gerard Seguin
2017
Biologisch
Biodynamisch
Natuurwijn