Domaine Trois Terres

Frankrijk, Languedoc

Graeme Angus had tot zijn dertigste een drukke baan als dokter in Londen, totdat hij koos voor een carrière als wijnbouwer in de dunbevolkte Haut Languedoc. Met zijn vrouw Alice begon hij dit domein in 2004.

Een zeer uitzonderlijk terroir bepaalt de smaak en identiteit van Trois Terres. De wijngaarden zijn gelegen aan de boorden van het stuwmeer Lac du Salagou. Een beschermd natuurgebied waar slechts een handjevol kleinschalige wijnproducenten actief zijn. Twee bodemsoorten zijn hier dominant: de rode ‘ruffes’ (klei-achtig vol ijzeroxide) en gitzwarte vulkanische basalt. Op deze prachtige bodems staan de stokken grenache, syrah en mourvèdre van dit echtpaar.

De meeste wijnen van dit domein dragen de herkomstaanduiding Terasses du Larzac, een relatief jonge AC met een inmiddels gevestigde reputatie als één van de kwalitatief beste subzones van de Languedoc. 

Verwacht van dit domein altijd wijnen met krachtig gebald zwart fruit en veel vulling, een flinke draai van de pepermolen en stevige maar rijpe tannine. Onze definitie van ‘comfort wine’. 

Het assortiment van Domaine Trois Terres