Domaine Beatrice & Pascal Lambert

Frankrijk, Loire

Pascal Lambert is een wijnboer die, sinds 1987, in volle overtuiging zijn wijnen biodynamisch en naturel maakt. Notabene zijn eigen vader werd ernstig ziek van het jarenlang werken met chemische stoffen in de wijngaarden. Als opvolger gooide Pascal het roer volledig om en laat zijn wijnen door geen enkele chemische stof meer beïnvloeden.

Lambert bezit verschillende wijngaarden op verschillende plekken. Zijn basiswijn Les Terrasses en zijn cuvée Les Graves worden gemaakt van druiven uit de wijngaarden dicht aan de rivier. Hier is de bodem van graniet maar ga je hoger de flanken van de rivier de Vienne op, dan wordt de bodem meer en meer van tufsteen met af en toe een strook vuursteen (silex). Hier komt zijn grote wijn Les Puys de Danaë vandaan.

De verschillende wijnen zijn altijd een reflectie van het terroir waarop de druiven staan. De wijnen worden in zelf uitgehouwen caves op foudre of barriques gelegd om te rijpen. Pascal schuwt zelfs het gebruik van paard en wagen in de wijngaard niet om het geheel een ambachtelijk, ecologisch verantwoord en natuurvriendelijk karakter mee te geven. De wijngaarden worden met eigen compost elk jaar bestrooid en de pluk is volledig handmatig.

Het assortiment van Domaine Beatrice & Pascal Lambert