Domaine Beatrice & Pascal Lambert

Frankrijk, Loire

Het domaine van het echtpaar Pascal en Beatrice Lambert ligt in een bosrijke omgeving, iets buiten het stadje Chinon. Pascal Lambert maakt zijn wijnen in volle overtuiging biodynamisch en zelfs naturel. Hij is behoorlijk fanatiek in deze werkwijze, omdat nota bene zijn eigen vader ernstig ziek werd van het jarenlang werken met chemische stoffen in de wijngaarden. Na de opvolging gooide Pascal het roer volledig om en laat geen enkele chemische stof meer toe in het proces. Hij schuwt zelfs het gebruik van paard en wagen in de wijngaard niet, om het geheel een ambachtelijk, ecologisch verantwoord en natuurvriendelijk karakter mee te geven

Lambert bezit wijngaarden op verschillende plekken in wijngebied Chinon, die de verschillende wijnen hun terroir specifieke eigenschappen geven. Zijn basiswijn Les Terrasses en zijn cuvée Les Graves zijn afkomstig van wijngaarden dicht aan de rivier de Vienne, met bodems van graniet. Ga je hoger de flanken van de rivier op komen we meer tufsteen en af en toe zelfs een strook vuursteen (silex) tegen. Hier komen zijn grote wijnen Les Puys de Danaë en Cuvée Marie vandaan. 

De rijping vindt plaats in zelf uitgehouwen caves, op foudre, barriques gelegd of amfora. Dit resulteert in zeer karaktervolle, authentieke wijnen. Herkenbaar Chinon, maar wel met uitzonderlijke souplesse en charme. 

Het assortiment van Domaine Beatrice & Pascal Lambert

Wit
Chinon Blanc 'Le Droit Chenin', Pascal et Beatrice Lambert
2019
Wit
Chinon Blanc ‘Rochette’, Pascal et Beatrice Lambert
2017
Wit
MAGNUM Chinon Blanc Les Chesnaies, Lambert
2015
Rood
Chinon ‘Cuvee Marie’, Pascal et Beatrice Lambert
2014
Rood
Chinon ‘Cuvee Marie’, Pascal et Beatrice Lambert
2015
Rood
Chinon ‘Les Terasses’, Pascal et Beatrice Lambert
2018
Rood
Chinon Les Perruches, Lambert
2014
Rood
Chinon rouge les Puys Danae, Lambert
2015
Rood
Chinon rouge les Puys Danae, Lambert
2016
Rood
MAGNUM Chinon ‘Cuvee Marie’, Pascal et Beatrice Lambert
2014
Biologisch
Biodynamisch
Natuurwijn