Chateâu Salettes

Frankrijk, Provence

Het château ligt in het hart van het kustgebied van Bandol, wellicht de hoogst aangeprezen herkomstaanduiding voor wijn in de Provence. Salettes is daar één van de oudste familiehuizen. Tot halverwege de de 20e eeuw was de productie van olijfolie even belangrijk als die van wijn, nu draait het enkel en alleen om de laatste. 

Het pad naar de kwaliteit van vandaag werd vanaf 1964 ingezet door Jean Pierre Boyer, in zijn tijd ook president van de AOC. Hij werd opgevolgd door zoon Nicolas, die helaas in 2011 op vroege leeftijd overleed.

Vanaf 2011 is landbouwingenieur en oenoloog Alexandre Le Corguillé verantwoordelijk voor wijngaard en kelder, en is het pad naar volledig biologisch werken ingeslagen. 

De wijnen zijn mooi ‘op fruit’ gemaakt, altijd prettig in balans, en zeer herkenbaar als Bandol (of als Montcaume, de appelation voor de ‘tweede wijnen’ van dit huis). Klassewijnen over de gehele linie.

Het assortiment van Chateâu Salettes

Biologisch
Biodynamisch
Natuurwijn