Chateâu Salettes

Frankrijk, Provence

Het château ligt in het hart van AOC Bandol, en is daar één van de oudste familiehuizen. Tot halverwege de de 20e eeuw was de productie van olijfolie even belangrijk als die van wijn, nu draait het enkel en alleen om de laatste. Het pad naar de kwaliteit van vandaag werd vanaf 1964 ingezet door Jean Pierre Boyer, in zijn tijd ook president van de AOC. Hij werd opgevolgd door zoon Nicolas, die helaas in 2011 op vroege leeftijd overleed aan kanker.
Vanaf 2011 is landbouwingenieur en oenoloog Alexandre Le Corguillé verantwoordelijk voor gaard en cave, en is gekozen volledig voor bio en biodynamie te gaan. Op moment van schrijven (2017) heeft het huis dan ook de status ‘in conversie’ naar bio.

De wijnen zijn mooi ‘op fruit’ gemaakt, altijd prettig in balans, en zeer herkenbaar als Bandol.

Het assortiment van Chateâu Salettes

Wit
Bandol Blanc, Chateau Salettes
2018
Wit
Verdarail Blanc, Chateau Salettes
2019
Rood
Bandol Rouge, Chateau Salettes
2016
Rood
MAGNUM Bandol Rouge, Chateau Salettes
2016
Rood
Verdarail Rouge, Chateau Salettes
2018
Rosé
Bandol Rosé, Chateau Salettes
2019
Rosé
Verdarail Rosé, Chateau Salettes
2019
Biologisch
Biodynamisch
Natuurwijn