Azienda Agricola San Salvatore

Italië, Campania

Azienda Agricola San Salvatore, opgericht in 1988, is een prachtig gemengd boerenbedrijf die de regionale osteria’s en trattoria’s van de meest uiteenlopende locale producten voorziet. Het is gesitueerd nabij Paestum (bekend van de Griekse tempels die er te bewonderen zijn), ruim een uur onder Napels. Ze werken volledig biologisch, in een cyclus. De kudde van 450 buffels leeft van het land en levert (naast mozzarella) de nodige meststoffen voor de wijngaarden, de fruitboomgaarden en olijfbomen.

Bij San Salvatore maken ze van eigen wijngaarden moderne, toegankelijke wijnen van authentieke regionale druivenrassen. De wijnen hebben snel hun weg gevonden naar de Italiaanse gastronomie. Ze blinken uit in duidelijkheid en zuiverheid, zonder aan typiciteit in te boeten.

Er wordt ook prijsvriendelijke wijn gemaakt van ingekochte druiven van lokale boeren, deze worden gebotteld als Tenuta Porconero. De naam ‘porco nero’ ofwel zwart varken is gebaseerd op een lokaal gezegde en betekent zoveel als ‘de beste vriend van de mens en aan tafel: altijd vriendelijk gezelschap om mee te proosten’. 

 

Het assortiment van Azienda Agricola San Salvatore