WIE ZIJN WIJ…

Een afspraak met één van onze Karakters gaat in eerste instantie niet over wijn, maar over uw zaak, uw product en over uw gasten. Na een uitgebreide analyse richten we samen met u de wijnkaart in en verzorgen we coaching op maat – bijvoorbeeld in vorm van een wijnproeverij. Schroom niet om ons te bellen of mailen voor een afspraak of voor een kleine vraag.

Bij Karakter werken acht wijnliefhebbers die zich hard inzetten om de beste wijnen op de Nederlandse markt aan te bieden. Hieronder stellen ze zichzelf kort aan u voor.

Wilt u contact opnemen met een van de desbetreffende personen dan kan dat via email; de adressen staan hieronder. Weet u niet bij wie u moet zijn of kunt u simpelweg niet kiezen dan kunt u mailen naar info@karakterwijnimport.nl.

VERKOOP


samir1
Samir Doueiri | samir@karakterwijnimport.nl
In mijn studententijd had ik al een bovengemiddelde belangstelling voor wijnen en gastronomie en ik startte daarom in 1997 Karakter Wijnimport op. Inmiddels importeren we zo’n 450 soorten wijn van meer dan 100 producenten uit 7 landen. Onze ambitie is om als nationale wijnimporteur dezelfde kwaliteit en service te blijven bieden, het assortiment uit te breiden en de distributie verder te verfijnen.
Voordat Karakter mijn passie en werk werd ben ik als jurist werkzaam geweest, maar de wijnhandel trok me meer. Daarnaast heb ik ook in diverse keukens gewerkt als kok en ik ben daardoor altijd betrokken geweest bij de horeca. Na 17 jaar Karakter ben ik blij met mijn keuze om voor wijn te gaan.
carlo1
Carlo Pellati | carlo@karakterwijnimport.nl
Een kleine tien jaar geleden kwam ik te werken bij een kleine wijnimporteur in Amsterdam – Karakter. Hier heb ik mijn passie en kennis voor wijn en gastronomie ontwikkeld. Bij Karakter ben ik verkoper buitendienst en na vele jaren ben ik trots op ons klantenbestand. We leveren van café tot toprestaurant. Ik meen na vele bezoeken aan het buitenland dat Nederland niet langer achterop loopt qua gastronomie en misschien zelfs tot de top 5 behoort.
Voordat ik bij Karakter kwam was ik er van overtuigd dat ik een ‘echte’ baan moest vinden. Ik was onder andere werkzaam in de journalistiek en als uitvinder. Al snel had ik door dat ik voor mijn eigen geluk moest gaan en Karakter kwam op mijn pad. Ik heb een grote voorliefde voor eten en drinken in restaurants en met mijn beroep heb ik daar alle gelegenheid voor – dus een goede keuze gemaakt.
bas1
Bas Vorsteveld | bas@karakterwijnimport.nl
Bij Karakter verzorg ik de in- en verkoop van onze geweldige wijnen. Daarnaast doe ik ook een stukje account- en officemanagement. Door mijn ruime ervaring in wijn en horeca kan ik goed advies geven. Welke wijn u het beste kunt inkopen, maar ook het samenstellen en calculeren van uw wijnkaart en adviseren in de kloppende wijn/spijscombinaties.
Voor de wijnhandel, heb ik gewerkt bij verschillende restaurants verspreid over het land, in de functie van Sommelier en Maître. Het meest recent bij het Amstel Hotel, restaurant La Rive en Restaurant Vossius. Hierna toch voor de definitieve overstap naar het wijnimporteurschap gekozen. Voor Karakter werkte ik bij Provignoble en Wijnhaven Wijnimport. Door deze verschillende ervaringen heb ik een ruime ervaring met het inkopen en selecteren van de beste wijnen opgedaan en daardoor een ruime proefervaring.
alexander1
Alexander Renner | alexander@karakterwijnimport.nl
Om mij als kind rustig te krijgen werd mijn speen in wijn gedoopt. Waar dat niet toe kan leiden… Als middelbaar scholier in Groningen trad ik in dienst bij Restaurant Muller waar de latente wijnpassie zich kon ontplooien. Een studie Kunst- en Kunstbeleid kon mij niet belemmeren om bij zwerftochten in de horeca mijn neus in elk glas te steken. Toen ik besefte dat wijn en gastronomie ook kunst kunnen zijn, stond niets mijn roeping meer in de weg: mijn passie voor wijn delen! Dat heb ik een kleine drie jaar met veel plezier gedaan als sommelier bij Parkheuvel in Rotterdam.
Tegenwoordig stelt Karakter mij in de gelegenheid dit wijnvirus te verspreiden naar een verscheidenheid aan restaurants en speciaalzaken; kennis en enthousiasme delen met een geweldig assortiment als uitgangspunt.
Robert
Robert Heida | robert@karakterwijnimport.nl
Sinds juni 2016 ben ik werkzaam voor Karakter Wijnimport. Na een lange omzwerving van 10 jaar in de wereld van Italiaanse espresso en 5 jaar met mijn neus in de Whisky en Cognac dampen, ben ik anno 2016 weer waar het ooit allemaal begonnen is. De wijn.
De passie voor wijn is namelijk al op jonge leeftijd ontstaan vanuit mijn gastronomische roots. Opgegroeid in Oranjewoud waar mijn ouders op het gelijknamige landgoed de culinaire invulling verzorgden. Tijdens mijn studie aan de Hotelschool maakte ik reeds de wijnkaart voor Landgoed Oranjewoud. In de weekenden werkte ik bij Landgoed Lauswolt met Giovanni Randazzo, Edwin Raben en mijn huidige Karakter Wijnimport collega Bas Vorsteveld! En zo zijn we weer aangekomen waar het begon. De wijn!
De keuze om voor Karakter Wijnimport te gaan werken was niet moeilijk. Delicate wijnen naar mijn persoonlijke smaak en een fijne werksfeer.

BACKOFFICE


Marlies
Marlies Veldman | marlies@karakterwijnimport.nl
Sinds 2004 ben ik werkzaam bij Karakter Wijnimport. Ik ben aangenomen om één dag in de week de administratie bij te houden, naast mijn werk bij restaurant Vasso en het moederschap. De dagen werden snel uitgebreid en nu werk ik vier dagen in de week in het Amsterdamse Noord. Ik zorg dat de lekkere wijnen van de boer in uw glas komen en voor de administratieve zaken die daar bij komen kijken.
Na mijn opleiding aan de Theaterschool Amsterdam ben ik jaren werkzaam geweest als danseres en choreograaf. Na die tropenjaren heb ik een punt achter mijn creatieve carrière gezet. Om het ‘gat’ op te vullen ben ik naar Chios (Griekenland) vertrokken om te gaan werken in een strandtent. Dat waren mijn eerste schreden in het Horecavak. Terug in Amsterdam heb ik mij o.a. ingezet als bedrijfsleider bij de Trust, Filmtheater Rialto en in de bediening bij restaurant Vasso, daar is mijn liefde voor wijn aangewakkerd!
Jacqueline
Jacqueline Daniëls | jacqueline@karakterwijnimport.nl
Ik werk parttime en verwerk de bestellingen en doe een deel van de administratie. Voordat ik bij Karakter kwam werken was ik werkzaam in verschillende specialiteitenrestaurants, waarvan het laatste decennium samen met mijn man als zelfstandig ondernemer van restaurant ‘van de Markt’. Daar kwamen wij in contact met Carlo, die toen net zijn eerste schreden als wijnverkoper gezet had. We werden trouw afnemer van Karakter van met name minder courante, alternatieve en bijzondere wijnen en onze huiswijnen. Na verkoop van ons restaurant eind 2010 hoefde ik niet lang na te denken toen Carlo mij vroeg om Marlies bij haar kantoorwerk te ondersteunen.
Dubravko
Dubravko Janjac | dub@karakterwijnimport.nl
Sinds 1 september 2014 werk ik parttime bij Karakter. Ik verzorg en onderhoud de communicatiekanalen zoals de website en sociale media. Daarnaast ondersteun ik de verkoop in alle mogelijke vormen.
In mijn jonge jaren was ik betrokken bij veel projecten die voornamelijk met jeugd en sport te maken hadden. Na de middelbare school ben ik op een zijspoor beland en heb een BSc diploma Duurzame Chemie gehaald. Het ondernemen trok me meer en ik begon weer met nieuwe projecten bij de Gemeente Amsterdam en werkte voor diverse Amsterdamse horecazaken. Naast Karakter ben ik actief freelancer op management en productiegebied.

 

LOGISTIEK


Ronald
Ronald Brink
In het najaar van 2010 ben ik bij ‘Karakter’ begonnen. Ik run met veel plezier samen met Hans ons magazijn. Daarvoor ben ik bijna 15 jaar postbode geweest. Met veel plezier overigens, maar na de zoveelste reorganisatie en naamwisseling was er van de toenmalige PTT weinig meer over. De lol was er af, dus tijd voor iets anders. Marlies, die ik al heel lang ken, stelde mij hier voor. Toen ik bij Karakter begon had ik nog geen affiniteit met wijn. Was ook niet persé nodig voor waar ik voor aangenomen was, maar dit veranderde al snel. Mede door het enthousiasme van mijn collega’s heb ik al heel wat wijnen kunnen proeven die zoveel beter zijn dan ik daarvoor gewend was. Karakter is een fijn bedrijf waar de liefde voor dit mooie product de boventoon voert.
Mr Hans
Hans Vos
Zoals er verschillende wijntypes zijn die qua smaak gaan van elegant en fris naar sterk en robuust, zo gaat dat ook met de mensen die werken bij Karakter. Hans is sterk en robuust want hij draagt elke dag zorg voor het toenemend aantal bestellingen van onze klanten. Net zoals wij allemaal is Hans door schade en schande inmiddels wijnkenner. Zo heeft hij al sjouwend menig klant van goed advies kunnen voorzien! Over Karakter gesproken!
Melle
Melle Trap
Vanaf zomer 2013 ben ik, naast mijn bezigheden als redacteur en vertaler, dit team van ieder geheel eigen Karakters als chauffeur en magazijnmedewerker komen versterken en ik ben sindsdien nog geen enkele keer met tegenzin naar Noord afgereisd. Want hoe eigen iedereen hier ook is, er is een gemene deler waar ik graag mijn steentje aan bijdraag: getting the job done in een informele doch professionele omgeving waar service en liefde voor het product zeer hoog in het vaandel staan, hard werken geen vies woord is, maar waar ook veel gelachen wordt. En na de gedane arbeid is er ook nog tijd om nieuwe wijnen te proeven, hier iets over op te steken en om mijn mede-Karakters (nog beter) proberen te doorgronden. Wat wil je nog meer!?