De mensen van...

Samir
Ik heb Karakter wijnimport in 1997 opgestart. Daarvoor ben ik als jurist werkzaam geweest, maar de wijnhandel, reeds gestart in de studententijd, trok meer.  Ik heb altijd een bovengemiddelde belangstelling voor wijnen en gastronomie gehad, en werkte ook in diverse keukens als professioneel kok. De brug tussen (vooral europese) wijnen en de moderne spijzen van de restaurants was snel geslagen.  Inmiddels importeren we zo’n 450 soorten wijn, van meer dan 110 producenten, uit 7 landen.  Deze wijnen vinden hun weg naar restaurants in het hele land, en vele wijnspeciaalzaken.
Ik kan wel zeggen dat na 15 jaar (dit jaar jubileum), mede dankzij de geweldige mensen die bij Karakter werken, het bedrijf heel solide is en zal blijven.
Onze ambitie is om als nationale wijnimporteur dezelfde kwaliteit en service te blijven bieden, het assortiment uit te breiden en de distributie verder te verfijnen.  
samir@karakterwijnimport.nl

Carlo 
Zoals de meeste mensen in Nederland die zich bezig houden met wijn heb ik eerst getracht werkzaam te zijn in een “echte” baan. Gelukkig had ik al snel door dat ik hier voor mijn eigen geluk en dat van mijn collega’s, beter vanaf kon zien.
Na ondermeer gewerkt te hebben in de journalistiek en als uitvinder ben ik aan de slag gegaan bij een kleine wijnimporteur in Amsterdam. Hier is de passie en de wijnkennis gegroeid en ben ik begonnen een klantenbestand op te bouwen in de horeca. Inmiddels ben ik zeven vineuze tropenjaren verder en lever ik onze wijnen aan horeca, van café tot toprestaurant. Wat me hier in opvalt is dat de creatieve mensen zich tegenwoordig in de horeca bevinden. Verder valt me op dat er veel kennis en liefde voor wijn aanwezig is. Het argument van de eerste jaren was veelal: ik hoor geen klachten van de klant over deze wijn. Dat is nu echt verleden tijd!
Ik meen na vele bezoeken per jaar aan het buitenland dat Nederland niet langer achterop loopt qua gastronomie en misschien zelfs wel tot de beste landen behoort. Zeker wat betreft lokatie’s en creativiteit. Ik ben blij dat wij door deze trend de mogelijkheid hebben nieuwe wijnen te blijven vinden en importeren. Denk hier aan onze importen uit Libanon, wijnen van lokale druiven uit kleinere gebieden in Italië en onze biologische assortiment.
carlo@karakterwijnimport.nl

Marlies
Mijn 1e wijntje was een glaasje rosé, wat in die jaren ook immens populair was, maar de liefde was toen nog niet zo groot. Dansen zou ik, en deed ik. Na mijn opleiding aan de Theaterschool richting dansexpressie ben ik jaren werkzaam geweest als danseres en choreograaf, dus witte wijn. Na de vermoeiende jaren met veel blessureleed heb ik een punt achter mijn carrière gezet. Om het ‘gat’ op te vullen ben ik naar Chios (Griekenland) vertrokken en gaan werken in een strandtent aldaar. Dat waren mijn eerste schreden in het Horecavak, liters Retzina verorberd. Terug in Amsterdam mij ingezet als bedrijfsleider bij de Trust, Filmtheater Rialto en in de bediening bij restaurant Vasso, de liefde voor Italiaans rood werd aangewakkerd. Daar ik ook moeder ben en het mij rustiger leek overdag te gaan werken, heb ik op een boekhoudkantoor de 1e paden der administratie betreden, biertjes drinken na het werk. Ben bij Karakter gekomen om voor 1 dag in de week de administratie bij te houden, dat zijn er nu 4 waarbij ik er ook zorg voor draag dat de lekkere wijnen vanuit het buitenland alhier komen én bij de consumenten.
Drink intussen alle soorten wijn met groot plezier en ben een Prosecco fan geworden!!    
marlies@karakterwijnimport.nl

Hans
Zoals er verschillende wijntypes zijn die qua smaak gaan van elegant en fris naar sterk en robuust. Zo gaat dat ook met de mensen die werken bij Karakter. Hans is sterk en robuust want hij draagt elke dag zorg voor het toenemend aantal bestellingen van onze klanten. Net zoals wij allemaal is Hans door schade en schande inmiddels wijnkenner. Zo heeft hij al sjouwend menig klant van goed advies kunnen voorzien! Over Karakter gesproken!

Bas
Voor de wijnhandel, heb ik  gewerkt bij verschillende restaurants verspreid over het land, in de functie van Sommelier en Maître. Het meest recent  bij het Amstel Hotel, restaurant La Rive en Restaurant Vossius. Hierna toch voor de definitieve overstap naar het wijnimporteurschap gekozen. Voor Karakter werkte ik bij Provignoble en Wijnhaven Wijnimport. Door deze verschillende ervaringen heb ik een ruime ervaring met het inkopen en selecteren van de beste wijnen opgedaan en daardoor een ruime proefervaring. Mede daardoor kan ik u adviseren over welke wijn u het beste kunt inkopen, maar ook met het samenstellen en calculeren van uw wijnkaart en adviseren in de kloppende wijn/spijscombinaties. 
bas@karakterwijnimport.nl 

Alexander
Om mij als kind rustig te krijgen werd mijn speen in wijn gedoopt. Waar dat niet toe kan leiden... Als middelbaar scholier in Groningen trad ik in dienst bij Restaurant Muller waar de latente wijnpassie zich kon ontplooien. Een studie Kunst- en Kunstbeleid kon mij niet belemmeren om bij zwerftochten in de horeca mijn neus in elk glas te steken. Toen ik besefte dat wijn en gastronomie ook kunst kunnen zijn, stond niets mijn roeping meer in de weg: mijn passie voor wijn delen! Dat heb ik een kleine drie jaar met veel plezier gedaan als sommelier bij Parkheuvel in Rotterdam. Tegenwoordig stelt Karakter mij in de gelegenheid dit wijnvirus te verspreiden naar een verscheidenheid aan restaurants en speciaalzaken; kennis en enthousiasme delen met een geweldig assortiment als uitgangspunt. 
alexander@karakterwijnimport.nl

Ronald
In het najaar van 2010 ben ik bij ‘Karakter’ begonnen. Daarvoor ben ik bijna 15
jaar postbode geweest. Met veel plezier overigens, maar na de zoveelste reorganisatie en naamswisseling was er van het toenmalige PTT weinig meer over.
De lol was er af, dus tijd voor iets anders. Marlies, die ik al heel lang ken stelde mij hier voor.
Toen ik bij Karakter begon had ik nog geen affiniteit met wijn. Was ook niet persé nodig voor waar ik voor aangenomen was, maar dit veranderde al snel. Mede door het enthousiasme van mijn collega’s heb ik al heel wat wijnen kunnen proeven die zoveel beter zijn dan ik daarvoor gewend was.
Karakter is een fijn bedrijf waar de liefde voor dit mooie product de boventoon voert.
En ik run met veel plezier, samen met Hans ons magazijn. 


 
TT Melaniaweg 4 - 1033ST Amsterdam - Nederland - T 020-4931445 - F 020-4931446